Yritykseni palvelut ja arvolupaus

Yritykseni palveluiden lähtökohtana on työntekijän ja työnantajan tavoitteiden ja intressien yhteensovittaminen. Tavoitteena on muuttaa työelämää sellaiseksi, että ihmiset oikeasti jaksavat ja haluavat tehdä töitä.

 

Milleniaaleille ja nuoremman sukupolven työntekijöille on yhä tärkeämpää, että työ on joustavaa, organisaation arvot sopivat yhteen työntekijän omien arvojen kanssa, työ on merkityksellistä ja työnantaja toimii vastuullisesti ja eettisesti. Olen kirjoittanut arvojen merkityksestä työelämässä tarkemmin blogitekstissäni.

 

Organisaation, eli työnantajan lähtökohtana puolestaan usein ovat tuloksellisuus ja tehokkuus. Määräähän jo lakikin osakeyhtiötä tuottamaan voittoa omistajilleen. Organisaatiolla on strategia, jonka avulla organisaatio pyrkii tavoitteisiin. Työnantajalle on tärkeää, että työ on sujuvaa, henkilöstö on sitoutunutta ja asiakkaat tyytyväisiä. Valitettavan usein tuloksellisuuteen ja tehokkuuteen pyritään rakenteellisilla keinoilla, kun toimivampaa - ja tuloksellisempaa - olisi panostaa inhimillisiin tekijöihin. 

 

Ovatko työnantajan ja työntekijän näkökulmat liian kaukana toisistaan? - Joissain tapauksissa ovat.

Onko tavoitteita ja näkökulmia mahdollista yhteensovittaa? - Ehdottomasti on.

 

Olen itse istunut ns. molemmilla puolilla pöytää, joten ymmärrän molempien osapuolten näkemykset ja tavoitteet. Yritykseni palveluiden tavoitteena on paitsi lisätä inhimillisyyttä työelämässä, myös poistaa työnantajan ja työntekijän vastakkainasettelu. Haluan nähdä työsuhteen kumppanuutena, jossa molemmat osapuolet hyötyvät. Olen vakuuttunut siitä, että kaikki tämä on mahdollista inhimillisin keinoin eikä sääntöjä tai sääntelyä tarvitse lisätä.